Občinska knjižnica Jesenice

Išči po vsebini strani


Splošne informacije

Trg Toneta čufarja 4
4270 Jesenice
Oddelek za odrasle 04 5834 200
Oddelek za otroke 04 5834 201
Faks 04 5834 210
Več podatkov ..

delovni čas

vsebina

dogodki

vsak dan od 7.30 do 19.00
ob sobotah od 7.30 do 13.00

v juliju in avgustu:
torek, četrtek in petek od 7.30 do 15.00
ponedeljek in sreda od 7.30 do 19.00
sobota od 7.30 do 13.00

odprte knjižnice

Jesenice - 07.30 do 19.00

danes bodo še odprte knjižnice

Žirovnica - 15.00 do 19.00
Kranjska Gora - 15.00 do 19.00
Gozd-Martuljek - 15.00 do 19.00

Oddelek za otroke


Telefon: 04/5834 201
E-naslov: info@knjiznica-jesenice.si

Vodja oddelka:
Cirila Leban
cirila.leban@knjiznica-jesenice.si

 

 

 

 4 4    

 


Oddelek za otroke
ponuja strokovno gradivo in leposlovje, glasbene zgoščenke, računalniške igrice, filme na DVD in zgoščenke s poučno vsebino. Vse gradivo je primerno za otroke do konca devetletke.

Leposlovje je razdeljeno v tri starostne skupine:

- do 9 let (C - cicibani)
- od 9 do 13 let (P - pionirji)
- od 13 do 15 let (M - mladina)Slikanice so razvrščene po abecedi naslovov. Oddelek ponuja tudi bogato zbirko ljudskih pravljic z vsega sveta.

Za otroke do 18. leta je članarina brezplačna.

Za otroke pripravljamo vrsto dejavnosti, ki jih otroci z veseljem in redno obiskujejo.

4 4

                       
Ure pravljic
Namenjene so otrokom od štirih let. Pripravljamo jih tedensko od oktobra do maja. Popestrimo jih z likovnim ustvarjanjem, petjem, plesom ali igro.

Ustvarjalne delavnice
Ustvarjalne delavnice pripravljamo za šolarje. Na zabaven in ustvarjalen način preživljajo prosti čas. Spoznajo raznovrstne materiale, tehnike, se urijo v ročnih spretnostih. Tematsko se delavnice navezujejo na praznike ali letne čase.

Berem z Brihto

1  Tokrat smo za vas, mladi bralci, že desetič pripravili bralni projekt Berem z Brihto. Potekal bo od oktobra 2016 do maja 2017 v vseh enotah knjižnice. Zaključili ga bomo s podelitvijo priznanj na Brihtinem dnevu v začetku junija 2017. 

OD 5 DO 9 LET: Tudi letos smo izbrali veliko knjig, s katerimi si boste lahko krajšali čas, se ob njih zabavali in se iz njih tudi kaj naučili. Označene so z maskoto Brihto. Branju smo dodali tudi izposojo Brihtinega kovčka, pokazati pa boste morali tudi nekaj ustvarjalnosti. Tako si boste lahko prislužili lepi nagradi. 

OD 10 DO 15 LET: Čaka vas deset krat deset naslovov domačega in prevedenega leposlovja. Preberite vsaj deset knjig za jubilejnih deset let našega skupnega projekta. Letos smo vam za lažje odločanje pripravili knjižico s kratkimi opisi knjig. Za vsako knjigo prejmete listič, na katerega vpišite svoje podatke ter avtorja in naslov knjige, ki ste jo prebrali. Ne pozabite na oceno knjige. Na hrbtno stran lističa pa napišite mnenje o prebranem. Za pet in deset ocen knjig prejmete nagrado. Mnenja o knjigah lahko pošljete tudi po elektronski pošti na naslov: beremzbrihto@knjiznica-jesenice.si. 

Prepričani smo, da boste v izbranem gradivu našli kaj zase. Želimo vam še naslednjih deset let prijetnega branja! Vabljeni k sodelovanju!

Angleške in nemške urice
Na angleških in nemških uricah se otroci od 4. leta starosti na igriv in lahkoten način preko pesmic in preprostih dialogov seznanjajo z osnovami angleškega oz. nemškega jezika. Ker je število mest omejeno, so za angleške in nemške urice potrebne prijave, ki jih začnemo zbirati ob začetku šolskega leta.

Lepo je biti bralec
Osnovnošolci so vsak zadnji četrtek v mesecu od 18.00 do 18.45 vabljeni na pogovore o knjigi in žrebanje nagradne knjižne uganke.

Uganka meseca za šolarje
Vsak mesec šolarjem pripravimo novo uganko, kviz, križanko, v kateri lahko preizkušajo svoje znanje. Zadnji četrtek v mesecu izmed reševalcev izžrebamo nagrajence, ki prejmejo praktično nagrado.

Brihtina pravljična dežela
: ura pravljic, namenjena otrokom, starim od 4 do 6 let, ki v dopoldanskem času ne obiskujejo vrtca.

Poleg naštetih dejavnosti pripravljamo tudi vodene obiske za otroke iz vrtcev in šolarje. Namenjeni so uvajanju otrok v knjižnico. Predstavimo jim knjižnično gradivo ter osnove postavitve knjig in izposoje.
Po želji lahko pripravimo tudi pravljično uro.
Za oboje se lahko dogovorite z vodjo oddelka, Cirilo Leban (cirila.leban@knjiznica-jesenice.si, 04/5834 201).

Rastem s knjigo
Že v septembru, na mednarodni dan pismenosti, se je pričel projekt Rastem s knjigo. V šolskem letu 2015/2016 poteka projekt »Rastem s knjigo OŠ – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu« za sedmošolce že desetič, projekt »Rastem s knjigo SŠ – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu dijaku« za dijake prvih letnikov pa šestič.

Okvirni program obiska je pripravila delovna skupina projekta Rastem s knjigo in ga izvajamo vse splošne knjižnice po Sloveniji. Letošnji sedmošolci ob obisku knjižnice prejmejo knjigo Iskanje Eve (avtor Damijan Šinigoj), dijaki prvih letnikov pa knjigo - strip Živalska kmetija (avtorja Andrej Rozman Roza in Damjan Stepančič).

Arhivski kotiček

Dragi starši!

V šolskem letu 2015/2016 vas prvič vabimo, da si na oddelku za otroke izberete revije iz ARHIVSKEGA KOTIČKA. V izposojo vam bomo ponudili izbor revij, ki jih sicer hranimo v arhivu. Na njih boste na nalepki videli oznako A.

Iz zakladnice, ki jo hranimo v arhivu vam bomo pripravili izbor:
=        oktober, november, december: BURDA, DAMALS, WOHIDEE;
=        januar, februar, marec: AMBIENT, GEO, DOBER TEK;
=        april, maj, junij: CLEAN RUN, MOJ MALI SVET, SCHÖNER WOHNEN.

Upamo, da si boste z branjem iz ARHIVSKEGA KOTIČKA popestrili prosti čas in ob tem izvedeli kaj novega.

Revije iz ARHIVSKEGA KOTIČKA si lahko izposodite tudi z otrokovo izkaznico.

Vljudno vabljeni!

Brihtine pobarvanke

4

 
Pripravili smo Brihtine pobarvanke za otroke. Natisnete jih lahko s klikom na spodnje povezave:

Brihta igra nogomet.pdf
Brihta lovi ribe.pdf
Brihta na plaži.pdf
Brihta na počitnicah.pdf
Brihta obišče cirkus.pdf
Brihta se veseli pomladi.pdf
Brihta v balonu.pdf
Brihta vrtnari.pdf
Brihta žonglira.pdf
  
Pobarvanke ja narisala Renata Kosmač.

 


Berem z Brihto

Jesenice - oddelek za otroke


Tokrat smo za vas, mladi bralci, že enajstič pripravili bralni projekt Berem z Brihto. Potekal bo od oktobra 2017 do maja 2018 v vseh enotah knjižnice. Zaključili ga bomo s podelitvijo priznanj na Brihtinem dnevu v začetku junija 2018. 

OD 5 DO 9 LET: 

Tudi letos smo izbrali veliko knjig, s katerimi si boste lahko krajšali čas, se ob njih zabavali in se iz njih tudi kaj naučili. Označene so z maskoto Brihto. Branju smo dodali tudi izposojo Brihtinega kovčka, pokazati pa boste morali tudi nekaj ustvarjalnosti. Tako si boste lahko prislužili lepi nagradi.OD 10 DO 15 LET:

Čaka vas deset krat deset naslovov domačega in prevedenega leposlovja. Označene so z maskoto Brihto. Za vsako knjigo prejmete listič, na katerega vpišite svoje podatke ter avtorja in naslov knjige, ki ste jo prebrali. Ne pozabite na oceno knjige. Na hrbtno stran lističa pa napišite mnenje o prebranem. Za pet in deset ocen knjig prejmete nagrado. Mnenja o knjigah lahko pošljete tudi po elektronski pošti na naslov:

 beremzbrihto@knjiznica-jesenice.si. 1


Program dejavnosti za otroke

Jesenice - oddelek za otroke


od oktobra 2017 do maja 2018

1


 Pon.    Tor.     Sre.     Čet.     Pet.    Sob.   Ned.
 
 
 
 
 
 
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31

Dogodki za dan - ponedeljek, 23 Oktober 2017

Angleške urice

 

ponedeljek
od 16.30 do 18.55