https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search
https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search

Pogovor – Obrazi slovenskih pokrajin: Kozma Ahačič, Vid Sodnik

Kdo so obrazi slovenskih pokrajin? Kako so odraščali, kako živijo in kakšne so njihove želje za prihodnost? Z izbranimi gosti, ki so se v družbi uveljavili s svojim delom, karizmo in avtoriteto na svojem področju, se bo pogovarjal gostitelj Vid Sodnik.
Naš tretji gost Kozma Ahačič je znan kot poznavalec in proučevalec zgodovine slovenskega jezika. Del otroštva in mladost je preživel v Škofji Loki. Kot dijak je obiskoval Gimnazijo Škofja Loka, kjer je v času študija poučeval latinski jezik in se dijakom izredno priljubil. Raziskovalna žilica ga je vodila v svet. Izdal je več knjig in je avtor sodobnih slovenskih šolskih slovnic. Trenutno živi v Ljubljani. Je predstojnik Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU ter urednik portalov Fran in Franček.
Cikel pogovorov poteka v sodelovanju z gorenjskimi splošnimi knjižnicami in spletnim leksikonom Obrazi slovenskih pokrajin. V projektu sodelujemo: Mestna knjižnica Kranj, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič, Občinska knjižnica Jesenice.
torek, 11. 1. 2022, ob 19.00, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja loka in v ŽIVO na spletu