https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search
https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search

Brihta priporoča

Berem z Brihto

Brihtina pravljična dežela

Vsako leto izide veliko novih naslovov in včasih je težko izbrati dobro knjigo. V naši knjižnici s tem projektom opozarjamo na kakovostne knjige. Izberemo jih po Priročniku za branje kakovostnih mladinskih knjig, ki ga vsako leto izda Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo iz Ljubljane.

V tej sezoni bo bralni projekt za mlade bralce od petega do petnajstega leta potekal v vseh enotah knjižnice od oktobra 2022 do konca avgusta 2023.

Upamo, da boste v bralnih predlogih, ki smo jih pripravili, našli kaj zase.

Želimo vam prijetno branje!

Družinski kotiček

Družinski kotiček

V družinskem kotičku najdete starši, ki pripeljete otroka v knjižnico tudi nekaj zase. Lahko so to knjige o družinskih izletih, vzgoji, peki peciva ali izdelovanju različnih izdelkov.

Knjige si lahko izposodite z otrokovo izkaznico.

Kinobalon priporoča

Kinobalon priporoča

V Kinodvoru iz Ljubljane pripravljajo seznam kakovostnih filmov za otroke in mladino, ki so izšli na DVD-jih od leta 2010 do danes. Več si lahko ogledate na spletni strani Kina Dvor.

Filme si na dvd-jih lahko izposodite tudi na otroškem oddelku jeseniške knjižnice.

 Vabljeni k ogledu.

Kviz Modrega psa

Kviz Modrega psa

Trikrat na leto nam iz Mestne knjižnice Kranj predstavijo nov literaren kviz. Največkrat jih navdihne prebrana knjiga, kakšna okrogla obletnica ali kaj podobnega. Tako lahko vsake tri mesece šolarji  v novem kvizu sledijo zabavnim pustolovščinam, za povrh pa tudi kaj novega izvejo.

Tri kvize, ki so med seboj tematsko povezani, lahko rešuješ celo leto (od oktobra do oktobra) tudi na spletu Mestne knjižnice Kranj.

Za mlade z disleksijo

Za mlade z disleksijo

Na otroškem oddelku smo s piktogramom označili knjige, primerne za bralce z disleksijo.

Knjige boste našli na policah.