https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search
https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search

Počitniške vragolije

Poletavci

Poletavci

»Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran,« je geslo Poletavcev – poletnih bralcev, projekta Mestne knjižnice Ljubljana, h kateremu smo pristopili tudi v naši knjižnici.

Namenjen je otrokom med 7. in 12. letom.

Počitnice so čas, ko si otroci in starši spočijemo od vsakodnevnih obveznosti, a brez branja ne gre. Branje je veščina, ki jo potrebujemo vse življenje. »Če ne bomo brali, nas bo pobralo,« je zapisal Tone Pavček.

Kdo je Poletavec? To je vsak, ki od 11. 6. do 11. 9. 30 dni bere 30 minut na dan. Kaj bere, ni pomembno (da, tudi navodila za uporabo štejejo!). Prebrano vpisuje v zloženko, ki jo dobi v knjižnici. Ko je seznam izpolnjen, ga opremi s svojimi podatki in vrne v knjižnico: osebno, po pošti ali po e-pošti.

Konec septembra je vsak Poletavec, ki odda izpolnjen seznam, vabljen na zaključno prireditev, kjer prejme majico in kjer je izžrebana glavna nagrada.

Poletne počitniške dejavnosti

Poletne počitniške delavnice

V času poletnih počitnic (julij in avgust) v knjižnici na Jesenicah in na Hrušici pripravimo počitniške delavnice. Šolarji na zabaven in kreativen način preživijo del poletnih počitnic.

Obvezne prijave zbiramo v mesecu juniju.