https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search
https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search

Počitniške vragolije

Poletavci in NajPoletavci

Poletavci

Poletavci in NajPoletavci sta projekta Mestne knjižnice Ljubljana, h katerima smo pristopili tudi v naši knjižnici. Bere se od 10. junija do 10. septembra.

»Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran,« je geslo Poletavcev – poletnih bralcev. Poletavec lahko postane vsak med 7. in 12. letom, ki v obdobju od junija do septembra bere 30 minut na dan. Kaj bere, ni pomembno. Prebrano vpisuje v zloženko, ki jo dobi v knjižnici. Ko je seznam izpolnjen, ga opremi s svojimi podatki in vrne v knjižnico: osebno, po pošti ali po e-pošti. Več na poletavci.si.

NajPoletavec lahko postane vsak med 13. in 16. letom, ki v obdobju od junija do septembra prebere tri obsežnejše knjige po lastnem izboru. Prebrane knjige zabeleži v spletni obrazec na najpoletavci.si. Na tej spletni strani si lahko preberete tudi ostale informacije.

Konec septembra je vsak, ki postane Poletavec in NajPoletavec vabljen na zaključno prireditev, kjer prejme majico in priznanje. Med Poletavci in NajPoletavci je izžrebana tudi glavna nagrada.

 

Poletne počitniške dejavnosti

Poletne počitniške delavnice

Šolarji, bi radi na zanimiv, ustvarjalen in zabaven način preživeli del poletnih počitnic? Vabljeni v jeseniško knjižnico, kjer smo za vas pripravili osem različnih tedenskih delavnic. Dolgčas izključen, iskrice v očeh zagotovljene. Delavnice so brezplačne. Vodili jih bosta Mojca Ahčin Rozman ali Laura Koder.

Obvezne prijave zbiramo na Oddelku za otroke v Občinski knjižnici Jesenice.