https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search
https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search

Počitniške vragolije

Poletavci in NajPoletavci

Poletavci

Poletavci in NajPoletavci sta projekta Mestne knjižnice Ljubljana, h katerima smo pristopili tudi v naši knjižnici. Bere se od 10. junija do 10. septembra.

 

»Pol ure branja na dan prežene dolgčas stran,« je geslo Poletavcev – poletnih bralcev. Poletavec lahko postane vsak med 7. in 12. letom, ki v obdobju od junija do septembra bere 30 minut na dan. Kaj bere, ni pomembno. Prebrano vpisuje v zloženko, ki jo dobi v knjižnici. Ko je seznam izpolnjen, ga opremi s svojimi podatki in vrne v knjižnico: osebno, po pošti ali po e-pošti. Več na poletavci.si.

NajPoletavec lahko postane vsak med 13. in 16. letom, ki v obdobju od junija do septembra prebere tri obsežnejše knjige po lastnem izboru. Prebrane knjige zabeleži v spletni obrazec na najpoletavci.si. Na tej spletni strani si lahko preberete tudi ostale informacije.

 
Konec septembra je vsak, ki postane Poletavec in NajPoletavec vabljen na zaključno prireditev, kjer prejme majico in priznanje. Med Poletavci je izžrebana tudi glavna nagrada.  

Poletne počitniške dejavnosti

Poletne počitniške delavnice

V času poletnih počitnic (julij in avgust) v knjižnici na Jesenicah in na Hrušici pripravimo počitniške delavnice. Šolarji na zabaven in kreativen način preživijo del poletnih počitnic.

Obvezne prijave zbiramo v mesecu juniju.