https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search
https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search

Oddelek za otroke

telefon: 04 5834 201

Mladinski oddelek, ki ga najdete v pritličju Gledališča Toneta Čufarja, je namenjen otrokom in mladini do 15. leta starosti.

Mladi bralci lahko izbirajo med številnimi znanimi in manj znanimi naslovi mladinskega leposlovja, našli se bodo tudi stripi, revije ter zanimiva zbirka pravljic z vsega sveta. Tudi na ljubitelje otroških pesmic nismo pozabili: vse knjige z otroško in mladinsko poezijo se družijo na policah, namenjenih samo njim. Želji po raziskovanju otroci lahko ustrežejo z brskanjem po bogati zbirki poučnega gradiva.

Občinska knjižnica Jesenice - Oddelek za otroke
Občinska knjižnica Jesenice - Oddelek za otroke

Najmlajši bodo radi listali po slikanicah in kartonkah, otroci, ki se že učijo brati, pa bodo na posebni polici našli slikanice z velikimi tiskanimi črkami.

Kakovostno mladinsko leposlovje smo za lažje iskanje označili z nalepko Brihte. Našli jih boste na mestih, namenjenih projektu Berem z Brihto.

Otroke v knjižnico pogosto spremljajo starši, zato jim v Družinskem kotičku ponujamo strokovno gradivo z nasveti o vzgoji, za družine s popotniško žilico pa smo dodali izletniške priročnike, s pomočjo katerih bodo našle marsikateri, še neznan, košček Slovenije. Gradivo iz Družinskega kotička si starši lahko izposodijo z otrokovo izkaznico.

Občinska knjižnica Jesenice - Oddelek za otroke

Otroci si radi ogledajo tudi kak film ali risanko. Izbira je res velika in v množici naslovov se ni lahko znajti, zato smo tudi filme označili s posebno nalepko Kinobalon, ki nam pove, da gre za kakovosten mladinski film. Seznam filmov, ki ga za Mestno knjižnico Ljubljana pripravlja ljubljanski Kinodvor, je objavljen tudi v Priročniku za branje kakovostnih mladinskih knjig.

Za otroke in mladino pripravljamo vrsto dejavnosti, ki jih otroci z veseljem in redno obiskujejo.