https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search
https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search

April – Meseca zdravja 2024 v Knjižnici Kranjska Gora

7. april je svetovni dan zdravja. Vabljeni na dogodke Meseca zdravja 2024 v Knjižnico Kranjska Gora, kjer bo v ospredju skrb za zdravje. Vsak aprilski četrtek ob 17.00 v Knjižnici Kranjska Gora.

4. april 2024, ob 17.00, S konopljo do ravnovesja. Sinergija vseh aktivnih spojin konoplje v naravni mešanici ima blagodejen učinek na ravnovesje v organizmu ter spodbuja samozdravilne sposobnosti telesa. Predavateljica bo Darja Batista, certificirana svetovalka za podporo s kanabinoidi.

11. april 2024, ob 17.00, Bolečina v hrbtu. O bolečinah v hrbtu; vzrokih, simptomih in obvladovanju bolečine; o vplivu drže in telesne vadbe na bolečino ter o samopomoči bo predavala Marijana Markovc iz Zdravstveno vzgojnega centra ZD Jesenice.

18. april 2024, ob 17.00, Hormonsko ravnovesje – kako ga dosežemo na naraven način. Tamara Rogelj Bukovec, certificirana svetovalka tradicionalne kitajske medicine (TKM), bo spregovorila o tem, kako preprečiti neravnovesje hormonov, ki je pogosto povezano z boleznimi današnjega časa ( kronična utrujenost, endometrioza, nepravilno delujoča ščitnica, izraziti simptomi menopavze,…) in kako telo na naraven način podpreti, da bodo naši hormoni usklajeni z našim telesom.

25. april 2024, ob 17.00, Bistvo ajurvede za sodobnega človeka. Ajurveda nam nudi razširjen pogled na življenje in nas s priporočenimi in praktičnimi napotki usmerja proti ravnovesju na vseh nivojih človeškega bivanja (fizičnem, energijskem, psihološkem, duhovnem). Predavateljica bo Andreja Koprivec, svetovalka za prehrano in življenjski slog po principih ajurvede ter učiteljica Hatha joge.