https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search
https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search

Pogovor – Obrazi slovenskih pokrajin: Darko Đurić

Darko Đurić, Vid Sodnik

Darko Đurić je znan kot vrhunski športnik in svetovni prvak v plavanju. Kot invalid je s svojim optimizmom in trdim delom postal simbol uspeha, zgled in navdih celotni družbi. Več o njem si lahko preberete na: https://www.obrazislovenskihpokrajin.si/oseba/duric-darko/.

torek, 12. 10., ob 18.00, dvorana Mestne knjižnice Kranj in splet

Kdo so obrazi slovenskih pokrajin? Kako so odraščali, kako živijo in kakšne so njihove želje za prihodnost? Z izbranimi gosti, ki so se v družbi uveljavili s svojim delom, karizmo in avtoriteto na svojem področju, se bo pogovarjal gostitelj Vid Sodnik.

Pri pripravljanju pogovornih večerov izhajamo iz spletnega biografskega leksikona Obrazi slovenskih pokrajin, ki ga upravlja Mestna knjižnica Kranj v sodelovanju z osrednjimi območnimi knjižnicami. Vanj smo združili biografije pomembnih osebnosti, ki so s svojim življenjem in delom zaznamovale razvoj posameznih pokrajin ali občin v preteklosti in sedanjosti ter so tako soustvarjale njihovo podobo.

Dogodke pripravljamo gorenjske splošne knjižnice: Občinska knjižnica Jesenice, Knjižnica A.T. Linharta Radovljica, Mestna knjižnica Kranj, Knjižnica Dr. Toneta Pretnarja, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka.